Over mij

‘Ik geniet van ‘het onderweg’ zijn. Gids en (mede)reiziger te zijn.
Het licht van de één steekt het licht van de ander aan. We steken dus elkaars licht aan!’

Ik ben Jenny Krijgsman-Laurman (1957). Getrouwd met mijn eerste liefde. Moeder van een dochter en zoon, grootmoeder van een kleindochter.

Ik ontdekte mijn liefde voor (de weg van) de mens en psychologie tijdens mijn personeelsopleiding, maar was toen niet bewust genoeg er iets mee te doen. In mijn loopbaan in het personeelswerk (tot 2004) kreeg ik oog voor het verhaal achter mensen en hoe verledens in het heden door elkaar heen ‘lopen’. Hier kwamen mijn verbindende en analyserende kwaliteiten aan het licht en mijn natuurlijke drijfveer om mensen zichzelf en elkaar écht te laten ontmoeten.

Ik groeide op bij liefdevolle ouders die al jong veel verlies hadden ervaren, waarin zij niet zijn opgevangen. Als kind voelde ik die schrik, die stolling van het leven. Hierdoor ben ik goed geworden in het observeren, waarnemen en aanvoelen van wat er bij de ander werkelijk aan de hand is. Het is een kwaliteit van mij om de kern te ‘zien’ van iemands kwetsbaarheid, waar iemand vastzit, waar het leven niet wordt geleefd en gezonde ontwikkeling stagneert.

Dankzij een overspannen periode toen ik veertig jaar was, ben ik aan mezelf gaan werken, in therapie gegaan. Ik heb de vreugde geproefd van dingen aan het licht brengen die je dwars zitten, en zo ook op het spoor van je ware zelf en diepere verlangens te komen en die te volgen. Mijn hart ging meer open voor mezelf en anderen. Er kwam zoveel vreugde en levensenergie vrij! Ineens wist ik welke richting ik uit wilde met mijn leven en hoe ik dat ging aanpakken! Alles viel samen!

En zo ben ik mijn bewustwordingsweg gaan verbinden met het begeleiden van anderen in mijn praktijk vanaf 2006. Ik ben opgeleid tot psychosociaal therapeut en heb me breed geschoold op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik maak deel uit van een intervisiegroep van counselors, coaches en therapeuten.

In 2009 kreeg ik borstkanker die mij verder langs angst en kwetsbaarheid, naar mijn kracht, moed en essentie leidde. En dook ik in de betekenis en signalen van ziekte, proefde het verschil tussen heling en genezing, tussen angst en intuïtie. En had het geluk te genezen!

Ik doe aan yoga, hou van muziek, schrijven, woorden, verstillen, natuur, wandelen, fietsen, fotografie, schoonheid en kunst. Vriendinnen zijn belangrijk voor me. Ik verdiep me graag in bewustzijnsontwikkeling en levensbeschouwing. Spiritualiteit en mystiek  zijn voor mij prachtige wegwijzers naar jezelf kennen, zingeving en je potentieel.